• HJEM
  • BLOGG
  • OPPSKRIFTER
  • LIVSSTIL
  • KONTAKT
  • OM MEG

POSJERTE PÆRER MED SALT KARAMELLSAUS OG KOKOS YOGHURT

27. oktober 2018

Hva

Posjerte pærer med salt karamellsaus og kokos yoghurt er en nydelig og lun dessert. Det er perfekt å lage på høsten når pærene er på sitt beste. Eventuelt kan du posjere pærene nå og oppbevare de på glass til senere.

Pærene trekkes i en sukkerlake sammen med honning, vanilje, kardemomme og kanel som gir en deilig sødme og kryddersmak. Du kan selvsagt bestemme selv hva slags smaker pærene skal trekke i. Ingefær, sitron og safran harmonerer også godt sammen med pære.

Jeg synes salt karamellsaus og kokos yoghurt er perfekt å servere sammen med disse posjerte pærene, men du kan også bruke for eksempel is eller sjokoladesaus. Posjerte pærer passer også på grøten, til ostefatet eller som tilbehør til kjøtt. Hva med å servere rødvinsposjerte pærer til denne deilige lammesteken?

Trenger du mer overbevisning? Da kan jeg også nevne at posjerte pærer kan passe som dessert til søndagsmiddagen eller når du har selskap, fordi den er enkel å lage til mange og kan gjøres klar flere dager i forveien.

Hvordan

Oppskriften gir 5 porsjoner

Ingredienser posjert pære

  • 5 pærer, like store (gjerne norske eller fra hagen)
  • 1 vaniljestang
  • 1 stor eller 2 små kanelstenger (ekte kanel fra Ceylon gir mest smak, står det ikke Ceylon på pakken er det ikke derfra)
  • 1 ss kardemomme (jeg har brukt hel med skall, men ferdigmalt fungerer også)
  • 2 toppet ss honning (jeg kjøper honning på Bondens marked)
  • 1 liter vann

Tips! For en spennende vri på pærene kan vannet byttes ut med hvitvin, rødvin eller te. Hvitvins posjerte pærer er nydelig til ost, chai te gir en deilig og lun kryddersmak, mens rødvin gjør pærene perfekt som tilbehør til lam eller vilt.

Ingredienser tilbehør

  • 1 porsjon kokos yoghurt, oppskrift og fremgangsmåte finner du her (evt kan du kjøpe ferdig kokos yoghurt fra Berit Nordstrand)
  • 1 porsjon salt karamellsaus, oppskrift og fremgangsmåte finner du her

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med krydder, kanelstang og vanilje (del i to og skrap ut frøene, men ha også med stilken i gryten). Gi det et oppkok og skru deretter ned til lav varme.
  2. Skrell pærene. Bevar øverste stilken, men hul ut den nederste.
  3. Legg pærene i gryten og la de trekke med lokk en times tid (jo lenger jo desto bedre).
  4. Server sammen med salt karamellsaus og kokos yoghurt. Bør avkjøles noe så ikke kokos yoghurten smelter.
  5. Pærene kan også oppbevares til senere bruk. Varm da opp et glass på 60 grader i 20 min. Legg pærene i det varme glasset og hell over sukkerlaken mens dette fortsatt også er varmt. Sett på et tett lokk og oppbevar kjølig.

Håper det smaker!

// Anette

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake til blogg

Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg meg i sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat

Opphavsrett 2021 | Designet av Station Seven