
Hva
Lemon curd er en deilig sitronkrem laget av sitronsaft, honning, kokosolje og egg. Konsistensen kan minne om vaniljekrem, men smaken minner om frisk sitronsorbet. Du må rett og slett prøve lemon curd selv for å virkelig forstå hvor godt dette er!
Lemon curd kan brukes til det meste! Mest populært er på kaker, bakst og til dessert, men jeg bruker også lemon curd på min hjemmelagde kokosyoghurt.
Lemon curd passer perfekt til kokos panna cotta.
Hvorfor
Det er en enkel sak å lage lemon curd selv, du må bare være tålmodig og røre i 8-10 minutter, men utover det lager sitronkremen seg selv.
Du kan få kjøpt ferdig lemon curd i butikken, men da inneholder den dessverre mye sukker og sikkert mye annet rart. Jeg ønsker å ha full kontroll på innholdet og velger naturlig søtning i form av honning fremfor raffinert hvitt sukker.
Og er det ikke gøy å imponere gjestene med hjemmelaget lemon curd?
Hvordan
Ingredienser (stor porsjon):
- 6 egg
- 1,5 dl honning (jeg kjøper på Bondens marked)
- 2 dl sitronsaft
- 1,5 dl smeltet kokosolje ( ca 10-12 ss)
Tips! Smør målebegeret og skjeen med kokosolje eller annen nøytral olje før du måler opp honning. Da slipper du at honningen setter seg fast og du får med alt!
Fremgangsmåte:
- Bland eggene sammen med en visp i en kjele på medium/lav varme, og tilsett honningen. Fortsett og rør til blandingen blir lysere i fargen og tykner noe (pass på at det ikke blir for varmt for da kan eggene koagulere).
- Tilsett sitronsaft og rør inn en og en spiseskje med kokosolje.
- Rør konstant rett under kokepunktet frem til konsistensen tykner, dette tar som regel 8-10 minutter, men det kan ta lenger tid så vær tålmodig. Lemon curden vil også tykne noe mer etter den er avkjølt.
- Som regel blir det ikke klumper, men det kan skje og da kan du bare sile lenom curden.
- Hell over i glass og la den avkjøles på benken uten lokk.
- Oppbevares i kjøleskapet med tett lokk.
- Holdbar i 1-2 uker, men smak og lukt deg frem. Husk, best før, men ikke nødvendigvis dårlig etter!
Tips! Skal du servere lemon curd i selskap, kan den gjerne lages en av dagene i forveien. Den bør hvertfall ha en liten tur i kjøleskapet før servering.
Håper det smaker!
Kokos panna cotta, lemon curd og ristet kokosmasse er perfekt dessert på sommeren. Oppskrift på denne herligheten kommer!
Gi meg gjerne tilbakemelding på oppskriften i kommentarfeltet!
// Anette
Nam, dette må testes! Du er rå på foto 🙂
Det må absolutt testes! Åh tusen takk, så hyggelig du sier det:)
Denne Lemon Curden lagde jeg til Anettes ostekake, på hennes anbefaling til mitt kakebord på 50 -årsdagen min her forleden! Kaken ble den største suksessen på kakebordet og ble borte nesten på et blunk. Gjestene elsket den! Anbefales varmt. Jeg skal i hvertfall lage den igjen!
Dette er SÅ hyggelig Kari Anne , det varmer hjerte mitt❤️ Takk for tilbakemeldingen☺️ God sommer videre!
God sommer! Spennende blogg! Lykke til videre. Jeg følger med!
Kari Anne
Tusen takk, så hyggelig☺️