• HJEM
  • BLOGG
  • OPPSKRIFTER
  • LIVSSTIL
  • KONTAKT
  • OM MEG

HVIT SØTPOTETPIZZA MED VILTSKAV, KANTARELLER OG TYTTEBÆR

8. oktober 2018

Hva

Hvit søtpotetpizza med cashewrømme toppet med honningglasert viltskav, sesongens kantareller og rørte tyttebær er en nydelig smakskombinasjon som passer perfekt på høsten.

Hvorfor

Hvit pizza, eller pizza bianca som det heter på italiensk, betyr at tomatsausen er fraværende og for eksempel byttet ut med creme fraiche. For de som ikke tåler melk eller som ønsker variasjon er cashewrømme et supert alternativ. Å bytte ut tomatsausen åpner opp for flere spennende smakskombinasjoner!

Pizzabunn laget av søtpotet gir også en spennende vri på den tradisjonelle pizzaen med mer sødme, samtidig som du får i deg litt ekstra grønnsaker. Vinn, vinn!

Hvordan

Pizzabunn

Ingredienser, 2 medium runde pizzaer:

  • 2 medium store søtpoteter (jeg har denne gangen brukt hvit søtpotet, men oransje fungerer på akkurat samme måte)
  • 3 egg (kan bruke arrowroot som erstatning for egg)
  • 3 dl bokhvetemel
  • 2 ss økologisk extra virgin olivenolje
  • 1-2 klyper havsalt
  • 2 ts natron
  • 1 ss eplecidereddik eller annen syre (natron fungerer bedre med syre)

Tips! Ønsker du mer smak på pizzabunnen kan du blande inn krydder og urter.

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Gjør klar to stekebrett og fire ark med bakepapir.
  3. Skrell søtpotetene og skjær opp i skiver, kok deretter til de er myke, evt. kan de bakes i ovnen. Avkjøl noe eller skyll i kaldt vann.
  4. Mos søtpotetene med stavmikser eller en kjøkkenmaskin med s-blad.
  5. Tilsett egg, eplecidereddik, salt og olivenolje og kjør videre.
  6. Bland sammen mel og natron i en bolle for seg.
  7. Tilsett litt og litt mel i deigen, noe kan med fordel jobbes inn med hendene eller en sleiv om det blir vanskelig med stavmikseren.
  8. Del deigen i to og rull de i håndflatene. Tilsett evt. mer mel om det blir klissete.
  9. Legg den ene deigen på et bakepapir og press flat med fingrene. Legg deretter et bakepapir over og bruk en kjevle til å fordele deigen utover. Fjern det øverste bakepapiret. Gjenta prosessen for den andre deigen.
  10. Stek midt i ovnen i 20 min.
  11. Snu pizzabunnen ved å legge et bakepapir over og snu raskt. Legg på fyll om du ønsker det (i denne versjonen tar jeg på fyllet rett før servering)
  12. Stek videre i ytterligere 20 min, eller til bunnen er så sprø som du ønsker.
  13. Avkjøl noe på rist før toppingen legges på.

 

Pizzasaus

Cashewrømme:

  • 1 porsjon cashewrømme, her finner du oppskrift og fremgangsmåte.

Tips! Til pizza kan det være godt å blande inn litt revet hvitløk i cashewrømmen for ekstra smak.

 

Pizzafyll

Viltskav:

  • 1 pakke viltskav, 300 g
  • 1 ss honning
  • 1-2 klyper salt
  • 1-2 ts tørket timian
  • ½ ts pepper
  • Klarnet smør eller kokosolje til steking
  • 1-2 never med fersk timian til topping

Kantareller:

  • 1 pakke kantareller, evt. annen sopp
  • Klarnet smør/kokosolje til steking
  • Et par klyper havsalt

Rørte tyttebær:

  • 1 dl tyttebær (jeg bruker frossen)
  • Et par ss lønnesirup

Fremgangsmåte:

  1. Lag cashewrømme og sett i kjøleskap, oppskrift og fremgangsmåte finner du her. Kan gjerne lages dagen før slik at den rekker og avkjøles før servering.
  2. For best smak og konsistens på kantarellene bør de ikke vaskes da de tiltrekker seg vann som en svamp. Børst heller bort jord og rusk, og skjær bort det som er dårlig.
  3. Stek kantarellene først på medium varme i tørr panne. Tilsett smør og fres et par minutter, skru deretter ned varmen noe og la putre mens du steker viltskaven.
  4. Stek viltskav med klarnet smør/kokosolje først på medium/høy varme for å få vekk eventuell væske. Skru deretter ned og tilsett honning og krydder. Stek videre til kjøttet får en fin og gyllen stekeskorpe.
  5. Rør sammen tyttebær og lønnesirup. Kan serveres for seg eller blandes sammen med cashewrømmen.
  6. Smør et godt lag med cashewrømme på pizzabunnene og legg på viltskav, fersk timian, kantareller og tyttebær. Resten av cashewrømmen kan settes på bordet.

Håper det smaker!

// Anette

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake til blogg

Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg meg i sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat

Opphavsrett 2021 | Designet av Station Seven