
Hva
Min kjære søster lager verdens beste hjemmelagde granola og jeg har vært så heldig og fått lov å dele hennes oppskrift. Den er både gluten- og melkefri, og er laget av frø, nøtter og havregryn som er smaksatt med eplemost, kanel og ingefær. Jeg elsker denne granolaen rett og slett!
Hvorfor
Hjemmelaget granola er lett å lage og er et langt rimeligere alternativ enn å kjøpe ferdig. I tillegg har du full kontroll på innholdet, spesielt sukkerinnholdet, og du kan variere ingrediensene akkurat slik du måtte ønske. Du får et rent og naturlig produkt som smaker himmelsk.
Rabarbra er i sesong nå og passer perfekt med kokosyoghurt og granola. Jeg har stekt rabarbraen i ovnen med et dryss kokosblomstsukker.
Hvordan
Ingredienser (stor porsjon):
- 1 liter havregryn (jeg bruker denne som er UR korn. Fås kjøpt på Meny)
- 3 dl solsikkefrø (alle frø er fra Kolonihagen og er økologiske. Fås kjøpt på Rema 1000)
- 3 dl knuste linfrø (skal visstnok være lettere å fordøye når de er knust)
- 3 dl sesamfrø
- 3 dl gresskarfrø
- 3 dl nøtter (jeg sløyfet dette denne gangen fordi jeg var tom)
- 100 gram ghee (evt kokosolje eller smør for de som tåler melk)
- 3 dl eplemost (jeg bruker den økolgiske fra Coop Änglamark)
- 1-2 dl kokosblomtsukker (avhengig av hvor søt du ønsker granolaen)
- 1 klype urrafinert salt
- 3 ss ceylon kanel
- 2 ss ingefærkrydder
Forslag til pynt som kan blandes inn i den ferdige granolaen:
Tips! Rabatt kode på kjøp fra iHerb: DMK080
Syriner kan også brukes i maten, det kan du lese mer om her!
Fremgansmåte:
- Sett ovnen på 175 grader varmluft
- Smelt ghee og avkjøl noe
- Bland alle tørrvarene sammen
- Hell over eplemost og ghee, bland godt
- Bre utover to bakebrett med bakepapir
- Stek i ovnen 60 minutter med en tresleiv i døren for å slippe ut damp. Rør hvert 15 minutt for en mer jevn steking
- Etter 30 minutter kan du bytte plass på brettene
- Etter 60 minutter settes temperaturen ned til 75 grader. La det stå til det er helt tørt, gjerne et par timer, da er det lettere å unngå at granolaen brenner seg. Rør en gang i blandt. Du kan selvsagt fortsette å steke på 175 grader, men da bør du følge nøye med og fortsette å røre hvert 15 minutt
- Når granolaen er ferdig stekt bør den stå i romtemperatur en dag, for å være helt sikker på at all fukt er borte
- Bland inn tørket frukt, kokosflak eller kakaonibs om ønskelig
- Oppbevar i et norgesglass el, uten lokk for å holde granolaen sprø
Kan nytes med hjemmelaget kokosyoghurt og syltetøy. Eller hjemmelaget mandelmelk og friske bær. Legg gjerne igjen en kommentar med hva som er din favoritt granola!
Håper det smaker!
// Anette
Kommentarer