
Hva
Energikuler med havregryn og kakao er supert til kos eller som mellommåltid når du er på farten. De inneholder også ristet bokhvete som gir deilig crunch – disse må du rett og slett bare prøve!
Hvorfor
Kulene er laget med inspirasjon fra Funky Fresh Foods sine Coco Crunch kuler, som er noe av det beste jeg vet! De selges blant annet på mange helsekostbutikker, Smoothie Exchange og på noen kaféer.
En kule, riktig nok en stor en, koster 45 kr, noe jeg synes er greit en gang i blant, men som fort blir dyrt i lengden. Derfor lager jeg de veldig enkelt selv, og etter mange år med prøving og feiling føler jeg de nå er like gode som orginalen!
Jeg har alltid vært glad i havregryn i kjeks og kaker, og spesielt sjokolade havreboller. Men de er som regel laget med smør og sukker, en kombinasjon som gjør at jeg ikke klarer å stoppe og spise! Men når jeg lager disse energikulene med kokosolje, agavesirup og kakao, opplever jeg at søtsuget stilner raskere og at blodsukkeret holder seg mer stabilt. Derfor bruker jeg de også som mat på farten når jeg trenger ekstra og rask energi.
Hvordan
Oppskriften gir ca 15 kuler
Ingredienser:
- 4 dl havregryn (jeg kjøper havregryn fra Urkorn på Meny eller Coop Mega)
- 1,5-2 dl kakao (jeg synes styrken på kakao varierer, derfor kan det være lurt å smake seg frem)
- Et par klyper havsalt eller Himalaya salt (Havsnø er det beste saltet etter min mening eller Himalaya salt fra Sana Bona fås kjøpt på Coop Mega).
- 1 ts vaniljepulver (jeg har kjøpt i Sverige, men denne er også bra)
- 1 ss fint kvernet kaffe (kan også bruke vanlig trakte- eller preskanne kaffe. Jeg kjøper for det meste kaffe fra Kolonihagen på Rema 1000. )
- 1 dl kokosolje, smeltet og avkjølt (jeg bruker kokosolje fra Helios, ellers kjøper jeg fra iHerb eller i Sverige)
- 2 dl agavesirup (kjøpt på Meny)
- 1/2 dl bokhvete (som gjerne er bløtlagt over natten og tørket et par timer i ovnen)
Pynt:
- Ca 1/2 dl kokosmasse (jeg kjøper fra Sana Bona på Coop Mega)
- Alternativt: frysetørket bringebær, sesamfrø, kakaopulver, bi-pollen el.
Fremgangsmåte:
- Smelt kokosolje og sett i kjøleskapet, den skal være flytende, men avkjølt.
- Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Smak og eventuelt tilsett mer av det som måtte mangle.
- Konsistensen på massen skal være så fuktig og løs at det virker nesten umulig å rulle kuler. Justerer med mer søtning og/eller kokosolje hvis det er for tørt, eller med mer havregryn og/eller kakao hvis massen er for løs.
- Sett massen i kjøleskapet og la det avkjøle seg noe, da blir det lettere å lage kuler. Ca 10-20 minutter.
- Ta ca. en spiseskje med masse per kule som du former og ruller i håndflaten, rull deretter i en skål med kokosmasse eller annen pynt.
- Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Håper det smaker!
// Anette
Mmmmm? Elsk på disse kulene
??????
Nam! ✨ Disse må eg lage! Kaffepulver; er det fint kverna kaffebønner? ??
Hei:) Så hyggelig du vil lage, håper de faller i smak! Ja, det beste er vel fint kvernet kaffe, men ofte bruker jeg bare det jeg har, altså vanlig presskanne kaffe;)