• HJEM
  • BLOGG
  • OPPSKRIFTER
  • LIVSSTIL
  • KONTAKT
  • OM MEG

COLD BREW KAFFE

20. mai 2018

Hva

Cold brew kaffe, eller kaldbrygget kaffe som det kalles i Norge, er en deilig og forfriskende drikk som er perfekt på varme sommerdager! Det må ikke forveksles med iskaffe som er vanlig varm kaffe som er avkjølt. Kaldbrygget kaffe lages, slik navnet impliserer, med kaldt vann som trekkes i romtemperatur i mange timer, gjerne 12-24 timer. Dette gir en mer aromatisk kaffe som gir mindre bitterhet og har mer sødme. Dette er blitt min kaffefavoritt!

Hvordan

Denne kaffen er superenkel å lage og det eneste du trenger er kaffe, vann og en mugge eller presskanne.

Smaken avhenger av hva slags kaffe du velger og kaffen bør vistnok være grovmalt for det beste resultatet. Jeg smakte faktisk ikke forskjell, så bruk det du har og smak deg frem til din favoritt. Alle typer kaffer fungerer, men bønnen må altså være kvernet.

Jeg kjøper alltid økologisk kaffe, da det er spesielt mye rester av spørytemiddel i kaffe, og helst fairtrade av hensyn til arbeiderne.

Denne gangen falt valget på økologsik kaffe fra Kolonihagen, hvor to kroner ekstra går til arbeiderne. Kaffen får du kjøpt på Rema 1000.

Ingredienser:

  1. 1 del kaffe (helst grovmalt, men finmalt fungerer også fint)
  2. 4 deler kaldt vann

Eventuelt lag i det blandingsforholdet du lager vanlig kaffe med.

Fremgangsmåte:

  1. Bland kaffe og vann, og rør godt om. Presskanne er det enkleste å bruke, men kaffen kan også blandes i en mugge eller et norgesglass.
  2. Sett på lokk eller dekk til med et klede. Bruker du presskanne, ikke press lokket ned.
  3. La stå i 12-24 timer i romtemperatur.
  4. Bruker du presskanne kan du bare presse ned ned lokket og kaffen er klar for servering. Bruker du mugge eller norgesglass må kaffen først siles gjennom et kaffefilter eller et kjøkkenhåndkle.
  5. Server med isbiter og valgfri melk, jeg bruker en kombinasjon av mandelmelk og kokosmelk.
  6. Kaffen obevares i en tett flaske i kjøleskapet og er holdbar i opptil to uker.

Tips! Spar litt kaldbryggede kaffe og lag isbiter til neste servering!

Jeg anbefaler at du smaker på kaffen før du eventuelt tilsetter melk og/eller søtning, ettersom denne kaffen smaker annerledes enn vanlig kaffe.

Håper det smaker!

// Anette

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Kommentarer Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. Hanne says

    4. august 2018 at 19:55

    Så veldig godt ut!
    Hvor har du kjøpt den fine “kaffetrakteren” i glass?

    Svar
    • anetteselnes says

      9. august 2018 at 10:45

      Takk, så hyggelig! Den er fra Bloomingville, husker ikke helt hvor jeg kjøpte den, men jeg skal selge min hvis du er interessert. Bare send meg en mail:)
      // Anette

      Svar

Tilbake til blogg

Instagram

Instagram did not return a 200.

Følg meg i sosiale medier

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Snapchat

Opphavsrett 2021 | Designet av Station Seven